لیست اختراعات نورالدين كريمي
درصد بالايي از كارمندان، دندانپزشكان، پرستاران، معلمان و افراد تايپيست به علت طولاني نشستن روي صندلي نا مناسب دچار كمردرد مي شوند. شايع ترين علت كمردرد در افراد شاغل بدنشستن مي تواند باشد در نشستن طولاني مدت بيشترين فشار به مهره هاي كمر وارد مي شود چرا كه عضلات ستون فقرات تا حدودي مي تواند وضعيت ثبات ستون فقرات را تحمل كند و از جايي به بعد خسته مي شوند و وزن را روي مفصل هاي پشتي ستون فقرات و ليگامان هاي اطراف رها مي كنند و موجب صدمه به آنها مي شوند. به كمك صندلي كشش فرد علاوه بر اينكه در محل كار خود به فعاليت و ظيفه اش مي پردازد هر وقت احساس خستگي و فشار روي عضلات يا ستون فقرات كرد تنها با بستن استرپ دور بدن و فشار دادن دكمه اي به مدت 10 دقيقه مي تواند لود و فشار را از روي عضلات و مهره ها بردارد واز اثرات جبران ناپذير بعدي جلوگيري كند. ضمن اينكه سايز صندلي طبيعي است ، جاگير نيست و فضاي زيادي را اشغال نمي كند و و جهه ي بدشكلي را در محيط كار ايجاد نمي كند. در طراحي اين دستگاه قابليت نصب برروي بيشتر صندليهاي اداري مد نظر بوده به نحوي كه شاسي اصلي دستگاه به پشت پشتي (تكيه گاه) صندلي متصل ميگردد و شافت چهار پهلوي داخلي شاسي كه قيد اصلي فلزي تنه بند با دو پيچ به آن وصل ميباشد و اين شافت چهار پهلو در قسمت زيرين شافت به شافت جك برقي و يا هيدروليك وصل ميباشد (كه در سيستم گيربكسي توسط چرخ دنده حركت ميكند)و با بالا يا پايين رفتن جك تنه بند بالا و يا پايين ميشود.
اين دستگاه با كمك نيروي برق (باتري) و بهره گيري از يك جك سوسماري و سيستم كنترل ريموت مي تواند با اعمال نيرو از زير پاشنه فردي كه بر روي دستگاه ايستاده است، ارتفاع پاشنه فرد را از سطح زمين افزايش دهد و به صورت پيوسته و منقطع در زاويه مورد نظر متوقف شود.
اختراع حاضر يك وسيله و شيوه درماني براي بيماران آرتروز زانو است. مهمترين علائم بيماري آرتروز زانو، درد، كاهش دامنه حركتي و ناتواني مي باشد. چنانچه اين بيماران كفش پاشنه معكوس بپوشند و راه بروند درد آنها كمتر شده و مدت زمان بيشتري مي توانند راه بروند كه به اين دليل است كه سطح شيبدار موجب مي شود از نظر بيومكانيكي خط مركز ثقل كمي متمايل به جلوتر شده و باعث كاهش بازوي گشتاور فلكسوري زانو مي شود در نتيجه عضله چهار سر ران با نيروي كمتري فعاليت كند و فشار كمتري به مفصل زانو وارد مي شود، همچنين كفش پاشنه معكوس موجب كشش بافت نرم پشت زانو مي گردد كه در اين بيماران دچار كوتاهي و سفتي شده بود. اختراع حاضر شامل يك جفت كفش مي باشد كه از ناحيه جلو، زيره كفش داراي ضخامت بيشتري بوده به طوري كه توليد 8 درجه شيب رو به بالا مي كند. به دو صورت جلو بسته و جلو باز با بند هاي قابل تنظيم مي باشد، داراي بدنه از جنس چرم بوده و به دو صورت معمولي و ساق كوتاه ساخته مي شود. داراي زيره كفش از جنس پلي ارتان(PU) و اتيلن وينيل استات (EVA) است. از دو طرف منتهي به قوزك پاها داراي يك جفت بار از جنس چرم خشك در لايه داخلي آن مي باشد.
درمان متحركسازي در مفاصل دچار هايپوموبيليتي با هدف بازيابي حركات آرتروكينماتيك و در نهايت عملكرد صحيح مفاصل، با اعمال نيرو توسط فيزيوتراپيست به استخوانهاي اطراف مفصل در يك جهت خاص صورت ميگيرد. در اجراي اين تكنيكها، استرس فيزيكي زيادي به مفاصل و بدن فيزيوتراپيست وارد ميآيد. همچنين فيزيوتراپيست با محدوديت زماني، محدوديت دقت و ميزان اعمال نيرو نيز جهت كاربرد متحركسازي مواجه است. پارامترهاي اعمال نيرو كاملا به صورت ذهني توسط فيزيوتراپيست و بر اساس تجربهي وي تعيين ميگردد. وجود اين محدوديتها، كاربرد متحركسازي مفاصل را بسيار دشوار ساخته است. بيشتر تحقيقات و اختراعات بر روي ارزيابي سفتي و مشخصات بيومكانيكي بافتهاي اطراف مفصل، پايايي ابزارهاي طراحي شده در اين زمينه، اندازهگيري و كميسازي ميزان نيروي اعمال شده توسط فيزيوتراپيست و نيز مقدار جابهجايي درون مفصل با هدف بهبود در ارزيابي مفاصل صورت گرفته است. برخي اختراعات نيز در زمينه پيشرفت درمان متحركسازي، رباتيك و موتورايز نبوده و مشكلات ذهني بودن متحركسازي مفصل را مرتفع نساختهاند. راهحل اختراع حاضر، استفاده از دانش رباتيك براي ساخت سامانهاي رباتيكي با هدف بازگرداندن حركات آرتروكينماتيك، اعمال نيروهاي كمي و اندازه گيري جابجايي در مفصل گلنوهومرال دچار هايپوموبيليتي مي باشد.
موارد یافت شده: 4